inschrijven  |  contact  |  faq
argentinië
buenos aires
cordoba
chili
santiago
peru
cusco
costa rica
heredia
san jose
guatemala
antigua
projecten

aanmeld procedure

prijs berekenen

contact

ervaringen

aanmelden
santiago, chili
edutainment gehandicapte kinderen
veel gestelde vragen

- Wie zijn mijn medestudenten?
- Ik moet een stage doen voor mijn opleiding. Kan ik hiervoor ook terecht op 1 van de vrijwilligersprojecten?
- Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden?
[meer]
antigua, guatemala
cultuur, educatie en melk
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
san jose / programma / projecten / prijzen

Deelname aan vrijwilligerswerk in het buitenland brengt een unieke ervaring met zich mee. Het geeft jou niet alleen de mogelijkheid om je te ontwikkelen, een andere cultuur te ontdekken en een nieuwe taal te spreken, maar je krijgt hierbij ook de mogelijkheid om een zinvolle bijdrage te leveren aan de samenleving. We vinden het hierbij belangrijk dat alles m.b.t. jouw verblijf ter plaatse, goed is geregeld. Onze vrijwilligersprogramma’s zijn dan ook altijd opgebouwd uit 3 vaste onderdelen:


spaanse taalcursus   vrijwilligersproject   accommodatie   

De intensieve Spaanse taalcursus
Ieder programma zal beginnen met een intensieve Spaanse taalcursus. De taalcursus is een goede voorbereiding op jouw werk als vrijwilliger. Je zult immers met jouw collega’s en de lokale bevolking moeten kunnen communiceren. Maar ook is het dé manier om makkelijk contact te leggen met anderen, geeft het jou vertrouwen en zul je jezelf veel gemakkelijker kunnen aanpassen aan de lokale gebruiken en omstandigheden. Je kunt op iedere maandag beginnen met onze programma’s.

De standaard pakketen zijn altijd inclusief 4 weken Spaanse les. Je volgt hierbij 20 lessen per week van maandag t/m vrijdag. Je volgt de lessen in kleine groepen zodat de docent genoeg tijd heeft voor persoonlijke ondersteuning. De klassen worden ingedeeld op niveau zodat je met cursisten van alle leeftijden en nationaliteiten in een groep terecht komt, die hetzelfde niveau hebben als jij. De medewerkers op de taalschool zullen jou tevens voorbereiden op het komende vrijwilligerswerk en leuke activiteiten organiseren om jouw verblijf onvergetelijk te maken.

De taalschool
De taalschool in San José ligt in een rustig bewonersgedeelte van de stad. Met de bus zit je binnen 10 minuten in het centrum. Iedere week worden er leuke activiteiten en excursies georganiseerd en kan je helpen met leuke kortingen op een aantal toeristische attracties binnen Costa Rica. De leraren zijn professioneel en vriendelijk en zullen met hun enorme enthousiasme jouw de Spaanse taal aanleren! Studenten kunnen gratis gebruik maken van internet in een eigen computer lokaal.

Vrijwilligersproject
Om een indruk te krijgen van de verschillende projecten waar je aan de slag zou kunnen gaan op deze bestemming, kun je kijken bij projecten.

Accommodatie
Voor een aangenaam verblijf is een gezellige, functionele en comfortabele accommodatie nodig. Het selecteren gebeurt dan ook zorgvuldig en accommodatie wordt met regelmaat bezocht.Kamers worden gereserveerd vanaf de zondag voor de eerste lesdag tot de zaterdag na jouw laatste dag op het vrijwilligerswerk.

Je kunt kiezen uit de volgende accommodaties:

1 persoonskamer in een gedeeld appartement
In San José bestaat de mogelijkheid om te verblijven in een gedeeld appartement. De appartementen zijn volledig uitgerust en worden gedeeld met andere  studenten. Je hebt een eigen kamer waarin alles staat wat je nodig hebt. Je maakt gebruik van een gezamenlijke keuken, woonkamer en badkamer. Beddengoed is aanwezig, maar handdoeken moet je zelf even meenemen. De meeste appartementen liggen op maximaal 30 minuten reizen naar de taalschool.

2-persoonskamers zijn alleen te reserveren voor mensen die met z'n tweeën komen.

1 persoonskamer bij een familie, met half pension
Ervaar de Costaricaanse gastvrijheid tijdens het verblijf in een gastgezin. De gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd en werken vaak al jaren samen met onze taalschool. Het verblijf in een gastgezin is de beste manier om de Costaricaanse cultuur te ervaren. De meeste gastgezinnen liggen op maximaal 30 minuten lopen van de taalschool. Binnen het gastgezin krijg je een eigen kamer en sleutel zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Uiteraard moet je jezelf wel wat aanpassen aan het gezin. Je deelt het gebruik van de badkamer en je kan gebruik maken van de woonkamer. Ontbijt en avondeten is inbegrepen (behalve op zondag) en beddengoed en handdoeken zijn aanwezig.

2 persoonskamer bij een familie, met half pension
Je kunt ook een 2 persoonskamer reserveren binnen een gastgezin

Accommodatie op jouw project (bij projecten buiten San José)
Een aantal van de (natuur) projecten in Costa Rica liggen op enkele uren reisafstand van de stad waar je de taallessen volgt. Na de Spaanse cursus vertrek je dan ook richting de bestemming waar het project plaats vindt. Je verblijft hierbij in accommodatie wat o.a. ter beschikking wordt gesteld voor project medewerkers. Vaak is dit in een Nationaal Park. Deze accommodatie is doorgaans minder luxe uitgerust dat je gewend was in de stad, maar alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig. Op sommige projecten zijn ook enkele of alle maaltijden per dag inbegrepen.© lingua  - stages in spanje  - vrijwilligerswerk zuid amerika  - algemene voorwaarden  - links
other related websites: taalcursus spaans in spanje -  taalcursus engels in het buitenland -