inschrijven  |  contact  |  faq
argentinië
buenos aires
cordoba
chili
santiago
peru
cusco
costa rica
heredia
san jose
guatemala
antigua
projecten

aanmeld procedure

prijs berekenen

contact

ervaringen

aanmelden
cusco, peru
na schooltijd
veel gestelde vragen

- Wie zijn mijn medestudenten?
- Ik moet een stage doen voor mijn opleiding. Kan ik hiervoor ook terecht op 1 van de vrijwilligersprojecten?
- Wanneer kan ik beginnen?
[meer]
heredia, costa rica
red de schildpad
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
cusco / programma / projecten / prijzen

Deelname aan vrijwilligerswerk in het buitenland brengt een unieke ervaring met zich mee. Het geeft jou niet alleen de mogelijkheid om je te ontwikkelen, een andere cultuur te ontdekken en een nieuwe taal te spreken, maar je krijgt hierbij ook de mogelijkheid om een zinvolle bijdrage te leveren aan de samenleving. We vinden het hierbij belangrijk dat alles m.b.t. jouw verblijf ter plaatse, goed is geregeld. Onze vrijwilligersprogramma’s zijn dan ook altijd opgebouwd uit 3 vaste onderdelen:


spaanse taalcursus   vrijwilligersproject   accommodatie   

De intensieve Spaanse taalcursus
Ieder programma zal beginnen met een intensieve Spaanse taalcursus. De taalcursus is een goede voorbereiding op jouw werk als vrijwilliger. Je zult immers met jouw collega’s en de lokale bevolking moeten kunnen communiceren. Maar ook is het dé manier om makkelijk contact te leggen met anderen, geeft het jou vertrouwen en zul je jezelf veel gemakkelijker kunnen aanpassen aan de lokale gebruiken en omstandigheden. Je kunt op iedere maandag beginnen met onze programma’s.

De standaard pakketen zijn altijd inclusief 4 weken Spaanse les. Je volgt hierbij 20 lessen per week van maandag t/m vrijdag. Je volgt de lessen in kleine groepen zodat de docent genoeg tijd heeft voor persoonlijke ondersteuning. De klassen worden ingedeeld op niveau zodat je met cursisten van alle leeftijden en nationaliteiten in een groep terecht komt, die hetzelfde niveau hebben als jij. De medewerkers op de taalschool zullen jou tevens voorbereiden op het komende vrijwilligerswerk en leuke activiteiten organiseren om jouw verblijf onvergetelijk te maken.

De taalschool
De taalschool ligt vlakbij het meest belangrijke plein in Cusco; Plaza de Armas. De school beschikt over een multimedia lokaal, 10 klaslokalen, een internet café, een kleine keuken, een heerlijk dakterras en zelf een eigen reisbureau. De leraren hebben ruime ervaring met het doceren van de Spaanse taal aan studenten vanuit de gehele wereld. Met enorm veel enthousiasme staan ze iedere dag weer voor de klas.

Vrijwilligersproject
Om een indruk te krijgen van de verschillende projecten waar je aan de slag zou kunnen gaan op deze bestemming, kun je kijken bij projecten.

Accommodatie
Voor een aangenaam verblijf is een gezellige, functionele en comfortabele accommodatie nodig. Het selecteren gebeurt dan ook zorgvuldig en accommodatie wordt met regelmaat bezocht.Kamers worden gereserveerd vanaf de zondag voor de eerste lesdag tot de zaterdag na jouw laatste dag op het vrijwilligerswerk.

Je kunt kiezen uit de volgende accommodaties:

Studenten Residentie, 2-persoonskamer met halfpension (ontbijt en lunch)
In Cusco bestaat de mogelijkheid om te verblijven in een studenten residentie waarbij het ontbijt en de lunch is inbegrepen. Deze residentie bestaat uit twee gebouwen welke zijn gelegen op- en tegenover het schoolterrein. Je verblijft dus vlakbij het centrum, komt gemakkelijk in contact met internationale studenten en hebt alle vrijheid. Je maakt hier, samen met andere vrijwilligers en taalstudenten gebruik van de keuken, woonkamer en de verschillende badkamers. De slaapkamer deel je met 1 andere student. Beddengoed is aanwezig, maar handdoeken moet je zelf even meenemen. Verblijf op een 1-persoonskamer in de residentie is mogelijk, indien beschikbaar, tegen bijbetaling. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

1 persoonskamer bij een familie, met half pension
Ervaar de Peruaanse gastvrijheid tijdens het verblijf in een gastgezin. De gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd en werken vaak al jaren samen met onze taalschool. Het verblijf in een gastgezin is de beste manier om de Peruaanse cultuur te ervaren. De meeste gastgezinnen liggen op 25-35 minuten loopafstand van de taalschool. Binnen het gastgezin krijg je een eigen kamer en sleutel zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Uiteraard moet je jezelf wel wat aanpassen aan het gezin. Je deelt het gebruik van de badkamer en je kan gebruik maken van de woonkamer. Ontbijt en lunch is inbegrepen en beddengoed is aanwezig. Handdoeken moet je zelf even meenemen.

2 persoonskamer bij een familie, met half pension
Het is alleen mogelijk om een 2 persoonskamer te reserveren voor mensen die met z'n tweeën gaan.

Het is ook mogelijk om een gastgezin te reserveren waarbij iets meer comfort wordt geboden. Je hebt dan bijvoorbeeld een iets grotere slaapkamer in een groter huis, of meer keus bij het eten, een tuin of patio. Deze gezinnen wonen doorgaans buiten het stadscentrum. Ook is het wassen van de kleding dan inbegrepen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.© lingua  - stages in spanje  - vrijwilligerswerk zuid amerika  - algemene voorwaarden  - links
other related websites: taalcursus spaans in spanje -  taalcursus engels in het buitenland -