inschrijven  |  contact  |  faq
argentinië
buenos aires
cordoba
chili
santiago
peru
cusco
costa rica
heredia
san jose
guatemala
antigua
projecten

aanmeld procedure

prijs berekenen

contact

ervaringen

aanmelden
san jose, costa rica
de natuur op zijn best
veel gestelde vragen

- Hoe ziet de begeleiding ter plaatse eruit?
- Ik moet een stage doen voor mijn opleiding. Kan ik hiervoor ook terecht op 1 van de vrijwilligersprojecten?
- Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden?
[meer]
antigua, guatemala
huis van de kinderen
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
buenos aires / programma / projecten / prijzen

Deelname aan vrijwilligerswerk in het buitenland brengt een unieke ervaring met zich mee. Het geeft jou niet alleen de mogelijkheid om je te ontwikkelen, een andere cultuur te ontdekken en een nieuwe taal te spreken, maar je krijgt hierbij ook de mogelijkheid om een zinvolle bijdrage te leveren aan de samenleving. We vinden het hierbij belangrijk dat alles m.b.t. jouw verblijf ter plaatse, goed is geregeld. Onze vrijwilligersprogramma’s zijn dan ook altijd opgebouwd uit 3 vaste onderdelen:


spaanse taalcursus   vrijwilligersproject   accommodatie   

De intensieve Spaanse taalcursus
Ieder programma zal beginnen met een intensieve Spaanse taalcursus. De taalcursus is een goede voorbereiding op jouw werk als vrijwilliger. Je zult immers met jouw collega’s en de lokale bevolking moeten kunnen communiceren. Maar ook is het dé manier om makkelijk contact te leggen met anderen, geeft het jou vertrouwen en zul je jezelf veel gemakkelijker kunnen aanpassen aan de lokale gebruiken en omstandigheden. Je kunt in principe op iedere maandag beginnen met onze programma’s. Alleen indien je een absolute beginner bent met de Spaanse taal zijn er een aantal vaste startdata in Buenos Aires. Neem in dit geval even contact met ons op.

De standaard pakketen zijn altijd inclusief 4 weken Spaanse les. Je volgt hierbij 20 lessen per week van maandag t/m vrijdag. Je volgt de lessen in kleine groepen zodat de docent genoeg tijd heeft voor persoonlijke ondersteuning. De klassen worden ingedeeld op niveau zodat je met cursisten van alle leeftijden en nationaliteiten in een groep terecht komt, die hetzelfde niveau hebben als jij. De medewerkers op de taalschool zullen jou tevens voorbereiden op het komende vrijwilligerswerk en leuke activiteiten organiseren om jouw verblijf onvergetelijk te maken.

De taalschool
De taalschool is gelegen op de hoek van de trendy wijk Palermo en is gehuisvest in een mooi gebouw wat is uitgerust met multimedia lokalen, een eigen internet café, keuken, tango lokaal, verschillende balkons, een eigen tuin en zelf een eigen reisbureau. Om de hoek vind je een groot aanbod aan restaurants, cafés, winkels en een bioscoop. De ervaren en enthousiaste docenten weten je als geen ander te motiveren om op een prettige manier Spaans te leren.

Vrijwilligersproject
Om een indruk te krijgen van de verschillende projecten waar je aan de slag zou kunnen gaan op deze bestemming, kun je kijken bij projecten.

Accommodatie
Voor een aangenaam verblijf is een gezellige, functionele en comfortabele accommodatie nodig. Het selecteren gebeurt dan ook zorgvuldig en accommodatie wordt met regelmaat bezocht.Kamers worden gereserveerd vanaf de zondag voor de eerste lesdag tot de zaterdag na jouw laatste dag op het vrijwilligerswerk.

Je kunt kiezen uit de volgende accommodaties:

Studenten Residentie, dorm
In Buenos Aires bestaat de mogelijkheid om te verblijven in een studenten residentie. Je maakt hier, samen met andere vrijwilligers, taalstudenten en Latijns Amerikaanse studenten aan de universiteit, gebruik van de keuken, woonkamer en de badkamer. Binnen de residentie verblijf je op een slaapkamer met 4 tot 6 andere studenten (zelfde geslacht). Verblijf in een residentie is dé manier om gemakkelijk nieuwe vrienden te maken en geeft je alle vrijheid. Beddengoed is aanwezig, maar handdoeken moet je zelf even meenemen. De meeste residenties liggen op maximaal 30 minuten reizen naar de taalschool in de betere wijken van de stad. Verblijf op een 1-persoonskamer in de residentie is mogelijk, indien beschikbaar, tegen bijbetaling. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

1 persoonskamer bij een familie, met half pension
Ervaar de Argentijnse gastvrijheid tijdens het verblijf in een gastgezin. De gastgezinnen worden zorgvuldig geselecteerd en werken vaak al jaren samen met onze taalschool. Het verblijf in een gastgezin is de beste manier om de Argentijnse cultuur te ervaren. De meeste gastgezinnen liggen op 25-35 minuten reizen van de taalschool. Binnen het gastgezin krijg je een eigen kamer en sleutel zodat je vrij bent om te gaan en staan waar je wilt. Uiteraard moet je jezelf wel wat aanpassen aan het gezin. Je deelt het gebruik van de badkamer en je kan gebruik maken van de woonkamer. Ontbijt en avondeten is inbegrepen en beddengoed is aanwezig. Handdoeken moet je zelf even meenemen.

2 persoonskamer bij een familie, met half pension
Het is alleen mogelijk om een 2 persoonskamer te reserveren voor mensen die met z'n tweeën gaan.© lingua  - stages in spanje  - vrijwilligerswerk zuid amerika  - algemene voorwaarden  - links
other related websites: taalcursus spaans in spanje -  taalcursus engels in het buitenland -