inschrijven  |  contact  |  faq
argentinië
buenos aires
cordoba
chili
santiago
peru
cusco
costa rica
heredia
san jose
guatemala
antigua
projecten

aanmeld procedure

prijs berekenen

contact

ervaringen

aanmelden
veel gestelde vragen

- Ik moet een stage doen voor mijn opleiding. Kan ik hiervoor ook terecht op 1 van de vrijwilligersprojecten?
- Wie zijn mijn medestudenten?
- Wie kan zich aanmelden?
[meer]
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
antigua / programma / projecten / prijzen
Naast de vele (toeristische) mogelijkheden kent het land ook een andere kant. Guatemala is zuinig op haar natuur, maar door de plaatselijke bevolking, industrie en toerisme zijn er diersoorten die bedreigd worden en wordt natuur aangetast. Ter bescherming van deze rijkdom worden dan ook diverse projecten opgezet. Daarnaast zijn er mensen die minder te besteden hebben en te maken hebben met diverse problemen. Als vrijwilliger kun je ook hier een belangrijke bijdrage leveren. Er wordt bijvoorbeeld hulp gevraagd bij projecten voor kinderen, projecten gerelateerd aan onderwijs en vrijetijdsbesteding. Binnen de projecten werk je soms samen met andere buitenlandse vrijwilligers, in ander gevallen ben je de enige buitenlandse vrijwilliger. Ook de werktijden variëren van een dagdeel tot een fulltime werkweek. In de meeste gevallen werk je van maandag t/m vrijdag.

Onderstaande projecten geven je een goede indruk van enkele mogelijkheden op deze bestemming.

 
cultuur, educatie en melk
Deze school, gelegen in een dorpje nabij Antiqua, is enkele jaren geleden opgezet. Kinderen uit arme families kunnen hier terecht voor onderwijs. Ook wordt er zorg gedragen dat de kinderen de benodigde hoeveelheid calcium binnen krijgen door ze dagelijks te voorzien van een beker verse melk.
 
 
 
huis van de kinderen
In dit huis worden kinderen opgevangen van alleenstaande ouders. Als de ouders aan het werk zijn kunnen de kinderen hier terecht voor onderwijs en sociale activiteiten. Er verblijven ongeveer 60 kinderen in de leeftijd van 9 maanden tot een jaar of 6. Dit project is erg geliefd onder vrijwilligers.
 
 
 
bouwvakkers
Deze non profit organisatie verzorgt de bouw van huizen voor de armere families in- en rondom Antiqua. Naast de bouw van huizen, worden families financieel geholpen zodat educatie voor hun kinderen mogelijk wordt gemaakt. Zo worden er bijvoorbeeld school uniforms en andere les benodigdheden aangeschaft.
 
 
 
dieren uit de jungle
Dit Wildlife Rescue Centre is gelegen op 45 kilometer van de wereldberoemde Maya stad; Tikal, in het noorden van Guatemala. Vrijwilligers ondersteunen in dit centrum bij het voeden en verzorgen van dieren uit de jungle, zoals papegaaien, spinnen en apen. Je verblijft hierbij op het project zelf.
 
 
 
schildpadden en krokodillen
Ter bescherming van verschillende zeeschilpad soorten, is een project opgezet aan de kust van Guatemala. Door o.a. milieuvervuiling, het doden van schilpadden vanwege hun schild en het verstoren van nestplaatsen wordt deze diersoort ernstig bedreigt. Deelname aan dit project is een unieke mogelijkheid..