inschrijven  |  contact  |  faq
argentinië
buenos aires
cordoba
chili
santiago
peru
cusco
costa rica
heredia
san jose
guatemala
antigua
projecten

aanmeld procedure

prijs berekenen

contact

ervaringen

aanmelden
veel gestelde vragen

- Wie zijn mijn medestudenten?
- Ik moet een stage doen voor mijn opleiding. Kan ik hiervoor ook terecht op 1 van de vrijwilligersprojecten?
- Hoe ziet de begeleiding ter plaatse eruit?
[meer]
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
heredia / programma / projecten / prijzen
Naast de vele (toeristische) mogelijkheden kent het land ook een andere kant. Costa Rica is zuinig op haar natuur, maar door de plaatselijke bevolking, industrie en toerisme zijn er diersoorten die bedreigd worden en wordt natuur aangetast. Ter bescherming van deze rijkdom worden dan ook diverse projecten opgezet. Daarnaast zijn er mensen die minder te besteden hebben en te maken hebben met diverse problemen. Als vrijwilliger kun je ook hier een belangrijke bijdrage leveren. Er wordt bijvoorbeeld hulp gevraagd bij projecten voor kinderen, projecten gerelateerd aan onderwijs en vrijetijdsbesteding. Binnen de projecten werk je soms samen met andere buitenlandse vrijwilligers, in ander gevallen ben je de enige buitenlandse vrijwilliger. Ook de werktijden variëren van een dagdeel tot een fulltime werkweek. In de meeste gevallen werk je van maandag t/m vrijdag.

Onderstaande projecten geven je een goede indruk van enkele mogelijkheden op deze bestemming.

 
school assistent
Binnen dit project kun je als vrijwilliger assisteren op een school in het centrum van Heredia. Hier worden lessen gevolgd door ongeveer 600 kinderen, in de leeftijd van 6 tot 12 jaar, vanuit een armere bevolkingsgroep. Naast het assisteren in de lessen, kun je de leraren ook ondersteunen bij andere werkzaamheden.
 
 
 
tijdelijk huis voor weeskinderen
Deze organisatie is opgezet om een aantal van de vele weeskinderen op te vangen die in Costa Rica leven. Velen van hen zullen uiteindelijk worden geadopteerd, maar tot die tijd kunnen de kinderen hier terecht voor hulp en zorg. Je kunt als vrijwilliger helpen door te spelen met de kinderen, helpen bij het maken van hun huiswerk..
 
 
 
een goede oude dag
Ouderen zonder familie of geen andere plek hebben om te kunnen verblijven, kunnen binnen dit huis terecht voor zorg en vriendschap. Vrijwilligers kunnen helpen met de maaltijden, huishoudelijke taken en recreatieve activiteiten. De ouderen waarderen alle aandacht enorm!
 
 
 
red de Schildpad
Ter bescherming van verschillende zeeschilpad soorten, is een project opgezet in het zuiden van Costa Rica. Door o.a. milieuvervuiling, het doden van schilpadden vanwege hun schild en het verstoren van nestplaatsen wordt deze diersoort ernstig bedreigt. Deelname aan dit project is een unieke mogelijkheid..
 
 
 
tourgids in een vlindertuin
In de bergen en omgeven door schitterende groene natuur, ligt de vlindertuin van Monteverde. Niet alleen vind je hier de meest kleurrijke vlinders van het land, ook schorpioenen, reusachtige spinnen en insecten zijn hier van dichtbij te aanschouwen. Als vrijwilliger wordt je opgeleid tot gids om rondleidingen te kunnen verzorgen.
 
 
 
de natuur op zijn best
Cabo Blanco een natuurreservaat dat is gelegen in het zuiden van de Nicoya Peninsula en behoort tot de mooiste reservaten van het land. Je vind er een enorme rijkdom aan bijzondere beesten zoals brulapen, leguanen, miereneters en vele kleurrijke vogelsoorten. Als vrijwilliger ben je betrokken bij het onderhoud.