inschrijven  |  contact  |  faq
argentinië
buenos aires
cordoba
chili
santiago
peru
cusco
costa rica
heredia
san jose
guatemala
antigua
projecten

aanmeld procedure

prijs berekenen

contact

ervaringen

aanmelden
veel gestelde vragen

- Ik moet een stage doen voor mijn opleiding. Kan ik hiervoor ook terecht op 1 van de vrijwilligersprojecten?
- Wie zijn mijn medestudenten?
- Ik spreek al een aardig woordje Spaans, volg je dan toch eerst een taalcursus?
[meer]
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
santiago / programma / projecten / prijzen
Naast de vele (toeristische) mogelijkheden kent Chili ook een andere kant. Veel inwoners van het land leven in armoede en hebben te maken met diverse problemen. Als vrijwilliger kun je dan ook een belangrijke bijdrage leveren. Veel hulp wordt gevraagd bij projecten voor straatkinderen, of projecten gerelateerd aan onderwijs en vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperkt budget of andere sociale problemen. Binnen de projecten werk je soms samen met andere buitenlandse vrijwilligers, in ander gevallen ben je de enige buitenlandse vrijwilliger. Ook de werktijden variëren van een dagdeel tot een fulltime werkweek. In de meeste gevallen werk je van maandag t/m vrijdag.

Onderstaande projecten geven je een goede indruk van enkele mogelijkheden op deze bestemming.

 
edutainment voor gehandicapte kinderen
Dit project bestaat uit 10 verschillende huizen waar de zorg en hulp aan 1200 gehandicapte kinderen centraal staat. Er wordt geprobeerd om deze kinderen in te laten zien dat, ondanks hun handicap, er mogelijkheden zijn om te werken en een eigen leven op te bouwen. Als vrijwilliger kun je o.a. helpen als onderwijs..
 
 
 
sociale hulp
Het doel van dit project is het verbeteren van mogelijkheden voor de armere bevolking. Als vrijwilliger kun je helpen op diverse gebieden. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij aankleden, huiswerk, assisteren bij de lessen en spelen met kinderen. Ook is hulp gewenst bij het verzorgen van maaltijden en de medische staf.
 
 
 
creëren van kansen
Deze organisatie is opgezet ten behoeve van kinderen in de leeftijd van 14 tot 16 jaar. Vanwege huiselijk geweld, drugs -, of andere problemen, komen ze hier terecht. Binnen dit project worden de kinderen betrokken in het volgen van Engelse lessen, computer lessen en is er ruimte voor andere sociale activiteiten.