inschrijven  |  contact  |  faq
argentinië
buenos aires
cordoba
chili
santiago
peru
cusco
costa rica
heredia
san jose
guatemala
antigua
projecten

aanmeld procedure

prijs berekenen

contact

ervaringen

aanmelden
veel gestelde vragen

- Hoe ziet de begeleiding ter plaatse eruit?
- Wie zijn mijn medestudenten?
- Krijg ik een certificaat voor deelname aan het stageprogramma?
[meer]
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
cusco / programma / projecten / prijzen
Naast de vele (toeristische) mogelijkheden kent Peru ook een andere kant. Veel inwoners van het land leven in armoede en hebben te maken met diverse problemen. Als vrijwilliger kun je dan ook een belangrijke bijdrage leveren. Veel hulp wordt gevraagd bij projecten voor straatkinderen, of projecten gerelateerd aan onderwijs en vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperkt budget of andere sociale problemen. Binnen de projecten werk je soms samen met andere buitenlandse vrijwilligers, in ander gevallen ben je de enige buitenlandse vrijwilliger. Ook de werktijden variëren van een dagdeel tot een fulltime werkweek. In de meeste gevallen werk je van maandag t/m vrijdag.

Onderstaande projecten geven je een goede indruk van enkele mogelijkheden op deze bestemming.

 
na schooltijd
Er zijn diverse projecten waarbij de opvang wordt verzorgd voor kinderen. Na schooltijd komen ze hier bijvoorbeeld om spelletjes te spelen, te sporten, of te knutselen. Ook zijn er Engelse lessen en worden ze geholpen met huiswerk. Afhankelijk van ervaring en eventuele wensen, wordt er gekeken waar je wordt ingezet.
 
 
 
glimlach bij de senioren
In deze opvang voor ouderen, wordt de hulp van vrijwilligers erg gewaardeerd. Je kunt hier als vrijwilliger helpen in de zorg voor de bewoners. Zo help je bij de maaltijden, recreatie activiteiten en persoonlijke aandacht. Zodra je hier binnen loopt als vrijwilliger uit het verre buitenland, begroeten de bewoners je met een hartelijke lach.
 
 
 
sportfanaten
Deze lokale sportorganisatie biedt faciliteiten en training aan voor alle kinderen in Cusco. De meest populaire sporten komen hier aan bod; Karate, Tae Kwon Do, Tafeltennis, Voetbal, Tennis, Basketbal, etc. Er worden toernooien georganiseerd en er worden trainingen verzorgt voor met name de armere kinderen in Cusco.
 
 
 
afwisseling voor de weeskinderen
Binnen dit opvanghuis komen jongens terecht in de leeftijd van 6 tot 17 jaar. Het huis heeft o.a. een spelletjes kamer en een (groente) tuin die ooit is aangelegd door een andere vrijwilliger. Naast het helpen met het maken van huiswerk worden er workshops georganiseerd zodat de kinderen bijvoorbeeld kunnen leren brood bakken..
 
 
 
dierenvriend gezocht
Op het terrein van de universiteit van Cusco is een kleine dierentuin gelegen. Als vrijwilliger kun je assisteren met de zorg voor de dieren, klein onderhoud, schoonmaak en de informatievoorziening naar schoolkinderen. Neem je als vrijwilliger enige studie-, of werkervaring mee, dan maken ze graag gebruik van jouw hulp.