inschrijven  |  contact  |  faq
argentinië
buenos aires
cordoba
chili
santiago
peru
cusco
costa rica
heredia
san jose
guatemala
antigua
projecten

aanmeld procedure

prijs berekenen

contact

ervaringen

aanmelden
veel gestelde vragen

- Ik moet een stage doen voor mijn opleiding. Kan ik hiervoor ook terecht op 1 van de vrijwilligersprojecten?
- Hoe ziet de begeleiding ter plaatse eruit?
- Is de Spaanse taalcursus verplicht?
[meer]
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
cordoba / programma / projecten / prijzen
Naast de vele (toeristische) mogelijkheden kent Argentinië ook een andere kant. Veel inwoners van het land leven in armoede en hebben te maken met verschillende problemen. Als vrijwilliger kun je dan ook een belangrijke bijdrage leveren. Veel hulp wordt gevraagd bij projecten voor straatkinderen, of projecten gerelateerd aan onderwijs en vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperkt budget of andere sociale problemen. Binnen de projecten werk je soms samen met andere buitenlandse vrijwilligers, in ander gevallen ben je de enige buitenlandse vrijwilliger. Ook de werktijden variëren van een dagdeel tot een fulltime werkweek. In de meeste gevallen werk je van maandag t/m vrijdag.

Onderstaande projecten geven je een goede indruk van enkele mogelijkheden op deze bestemming.

 
een goede oude dag
Dit project is opgezet door een echtpaar. 30 jaar geleden kwamen zij in contact met ouderen die op straat leefden voor verschillende redenen. Ze waren hierdoor zo geraakt, dat ze besloten om ze te ‘adopteren’. Veel ouderen wonen nu in een huis waar ze terecht kunnen voor zorg en vriendschap.
 
 
 
opvanghuis in de bergen
In dit opvanghuis, opgezet in 1960, verblijven ongeveer 25 kinderen die nergens anders heen kunnen. Als vrijwilliger help je bij de dagelijkse zorg en educatie. Je helpt de kinderen met aankleden, huiswerk en Engelse les. Ook worden er recreatieve activiteiten georganiseerd en help je met de was (voor 25 kinderen!)
 
 
 
onze keuken
Na de crisis in 2001, werd door een aantal moeders uit de wijk Ignacio Diaz, besloten om een grote soep keuken te openen voor de buren die over te weinig financiële middelen beschikten. Het project loopt nu nog steeds en iedere dag komen hier ongeveer 300 kinderen, volwassen en ouderen hun bakje soep halen.