inschrijven  |  contact  |  faq
argentinië
buenos aires
cordoba
chili
santiago
peru
cusco
costa rica
heredia
san jose
guatemala
antigua
projecten

aanmeld procedure

prijs berekenen

contact

ervaringen

aanmelden
veel gestelde vragen

- Hoe ziet de begeleiding ter plaatse eruit?
- Wie zijn mijn medestudenten?
- Wie kan zich aanmelden?
[meer]
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
buenos aires / programma / projecten / prijzen
Naast de vele (toeristische) mogelijkheden kent Argentinië ook een andere kant. Veel inwoners van het land leven in armoede en hebben te maken met verschillende problemen. Als vrijwilliger kun je dan ook een belangrijke bijdrage leveren. Veel hulp wordt gevraagd bij projecten voor straatkinderen, of projecten gerelateerd aan onderwijs en vrijetijdsbesteding voor mensen met een beperkt budget of andere sociale problemen. Binnen de projecten werk je soms samen met andere buitenlandse vrijwilligers, in ander gevallen ben je de enige buitenlandse vrijwilliger. Ook de werktijden variëren van een dagdeel tot een fulltime werkweek. In de meeste gevallen werk je van maandag t/m vrijdag.

Onderstaande projecten geven je een goede indruk van enkele mogelijkheden op deze bestemming.
 
creatieve workshops kinderen
Binnen dit project worden er lessen verzorgd vanuit diverse centra in het centrum van Buenos Aires. Straatkinderen en kinderen uit arme families in de leeftijd van 6 en 12 jaar, komen hier in aanraking met dans, folklore en kunst. Als vrijwilliger wordt je betrokken bij de voorbereiding en uitvoering van de lessen.
 
 
 
educatieve activiteiten
Vanuit de arme buurten in Buenos Aires worden er vanuit verschillende centra activiteiten aangeboden aan kinderen, jongeren en volwassenen. Als vrijwilliger kun je hier helpen met het leren van de Engelse taal, activiteiten organiseren op het gebied van muziek, sport en theater.
 
 
 
opkomen voor de mensenrechten
In het noorden van de stad wordt er vanuit 5 centra ondersteuning geboden aan minder bedeelden. Het doel is verbetering creëren op het gebied van educatie, gezondheid, sport, werk en voeding. Er wordt hulp verleend door middel van training, scholing en campagnes. Zo wordt er bijvoorbeeld aandacht besteed aan huiselijk geweld.
 
 
 
theater talent
In de wijk Palermo is een klein theater gelegen waar toneelstukken, live muziek en andere artistieke producties worden gebracht. Ook worden er theater lessen gegeven aan kinderen uit de wijk. Tijdens jouw werkzaamheden als vrijwilliger verwelkom je gasten bij voorstellingen, verzorg je licht en geluid.
 
 
 
onderwijs
Er zijn verschillende projecten gerelateerd aan onderwijs. Zo zijn er mogelijkheden om lessen te verzorgen op onderwerpen zoals; Wiskunde, Engelse taal en Geschiedenis, maar zijn er ook opties om binnen het onderwijs ondersteunende taken te verrichten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan vertaalwerkzaamheden.
 
 
 
voorlichtingscampagnes
Binnen dit project raak je als vrijwilliger betrokken bij campagnes gericht op HIV preventie, seksuele voorlichting en acceptatie van homoseksuelen binnen de gemeenschap. Er worden informatieve bijeenkomsten verzorgd op scholen, klinieken en andere instanties binnen de stad.
 
 
 
afwisseling voor de weeskinderen
Opvang voor jongens die hun eigen familie moesten verlaten vanwege huiselijk geweld, misbruik of de financiële situatie kunnen terecht in dit centrum. Naast dat ze hier naar school kunnen, wordt hier ook ondersteuning gegeven bij hun huiswerk, kunnen ze sporten, koken, Engels leren, etc.