inschrijven  |  contact  |  faq
argentinië
buenos aires
cordoba
chili
santiago
peru
cusco
costa rica
heredia
san jose
guatemala
antigua
projecten

aanmeld procedure

prijs berekenen

contact

ervaringen

aanmelden
san jose, costa rica
de natuur op zijn best
buenos aires, argentinië
opkomen v. mensenrechten
san jose, costa rica
dagverblijf
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
veel gestelde vragen

Algemeen

Ik spreek al een aardig woordje Spaans, volg je dan toch eerst een taalcursus?
Ja. Doordat Spaans de voertaal is binnen vrijwel alle organisaties waar je terecht komt, starten alle programma’s met een taalcursus op locatie. Bedenk dat je te maken krijgt met lokale vrijwilligers en bevolking. Zij spreken vaak alleen maar Spaans. Ook zul je jezelf veel beter kunnen aanpassen aan de gebruiken en omstandigheden ter plaatse en wordt je hierdoor voorbereid op jouw taak als vrijwilliger. Daarnaast is de combinatie van een taalcursus en het opdoen van (werk) ervaring natuurlijk dé manier om een nieuwe taal meteen in praktijk te brengen

Mocht je geen ruimte hebben voor een taalcursus en het Spaans al voldoende beheersen, neem dan even contact met ons op, zodat we de mogelijkheden kunnen bekijken.

 
Heb ik een extra ziektekostenverzekering nodig?
Je bent met je ziektekostenverzekering vaak standaard gedekt voor basis ziektekosten in het buitenland. Neem voor de zekerheid echter altijd contact op met je ziektekostenverzekeraar. Voor uitgebreidere dekking is het aan te raden om een reisverzekering af te sluiten.
 
Wat is het aanbod van linguastage?
linguastage biedt stages en vrijwilligerswerk aan in Spanje en Latijs Amerika in combinatie met het volgen van een Spaanse taalcursus. linguastage regelt hierbij de plaatsing op een vrijwilligersproject of een stageplaats, de taalcursus, accommodatie en een eventuele transfer van het vliegveld naar de accommodatie.
 
Wie kan zich aanmelden?
Zolang je minimaal 18 jaar bent en beschikbaar bent voor 8 weken kun je deelnemen aan onze vrijwilligersprogramma’s. De programma’s bestaan uit minimaal 4 weken Spaanse les, waarna je vervolgens ook minimaal 4 weken aan de slag gaat op een project.
 

Aanmelding

Wanneer kan ik beginnen?
Je kan in principe elke maandag beginnen met jouw programma, behalve als er een feestdag op de maandag valt. Dan begint de cursus op dinsdag. Alleen in Buenos Aires zijn er enkele maandagen waarop je niet kunt starten indien je een absolute beginner bent met de Spaanse taal. Neem in dit geval even contact met ons op.
 
Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden?
Het is aan te raden om minimaal 3 maanden van tevoren bij ons aan te kloppen, maar eerder kan natuurlijk ook.
 
Kan ik mij ook aanmelden met een klasgenoot of vriend(in)?
Het is mogelijk om je samen met een klasgenoot of vriend(in) aan te melden voor onze programma’s. Het is bij een gezamenlijke inschrijving bijvoorbeeld mogelijk om samen de taalcursus te volgen (als jullie beide hetzelfde niveau Spaans beheersen) en samen in de accommodatie te verblijven. Om jullie samen op hetzelfde project of stageadres te plaatsen kunnen wij niet garanderen, maar we kunnen de eventuele voorkeur hiervoor wel aangeven natuurlijk. Meld je bij een gezamenlijke inschrijving wel beide apart bij ons aan en geef hierin duidelijk aan met wie je samen zou willen deelnemen.
 
Hoe kan ik mij inschrijven voor een vrijwilligersprogramma?
Je kunt je inschrijven door op 'prijs berekenen' te klikken. Vervolgens moet je de stappen van de inschrijfmodule volgen. Heb je vragen hierover, bel dan tijdens kantooruren met 0165-795204. Je kunt ons ook een e-mail sturen met de vraag om jou terug te bellen op een gewenst tijdstip.
 

Projecten

Wie zijn mijn medestudenten?
De achtergronden van de deelnemers zijn enorm divers. Of je nu student bent of de schoolbanken al achter je hebt gelaten, de sfeer op de scholen is zo dat je jezelf er snel thuis voelt. In juli en augustus is het percentage jonge mensen (studentenleeftijd) wat hoger dan gedurende de rest van het jaar. Studenten komen uit alle delen van de wereld.
 
Ik moet een stage doen voor mijn opleiding. Kan ik hiervoor ook terecht op 1 van de vrijwilligersprojecten?
Waar je een stage doorloopt als onderdeel van een studie of met het doel professionele werkervaring op te doen, is vrijwilligerswerk meer gericht op persoonlijke ontwikkeling, een manier om anderen te helpen en een bijdrage te kunnen leveren waar nodig. Ook de inhoud en begeleiding zal op diverse aspecten verschillen ten opzichte van elkaar. We maken hier dan ook duidelijk een onderscheid in. In sommige gevallen zal een vrijwilligersproject zeker als stage kunnen dienen. Dit hangt echter met name af van de richtlijnen die jouw opleiding hanteert. Indien je hierover vragen hebt, neem dan even contact met ons op.
 
Hoe ziet de begeleiding ter plaatse eruit?
De eerste weken van jouw programma begin je met een intensieve taalcursus op onze partner taalschool. Naast de Spaanse lessen, zul je hier ook andere taal studenten en vrijwilligers ontmoeten en worden er activiteiten georganiseerd. Voordat je aan de slag gaat op jouw project zal er een introductie workshop plaats vinden met de programma coördinator waarin je goed wordt voorbereid op jouw verblijf en vrijwilligerswerk. Tijdens jouw gehele verblijf fungeert deze coördinator als jouw aanspreekpunt. Ook zal deze persoon jou introduceren op het project voordat je uiteindelijk zult starten. Mocht je aan de slag gaan op één van de projecten die gelegen zijn in de nationale parken/buiten de steden, dan zal iemand ter plaatse zorg dragen voor de introductie op het project. Daarnaast ontvang je voor vertrek een telefoonnummer waarop je 24/7 iemand kunt bereiken bij noodgevallen.
 

Betaling

Rekent linguastage inschrijfkosten?
Nee, linguastage rekent geen inschrijfkosten. De prijs die je betaalt is dan ook gelijk aan de prijs die je ter plaatse zou moeten betalen. Het betalingstraject gaat als volgt:

Als na het analyseren van jouw gegevens blijkt dat we jouw inschrijving kunnen accepteren, vragen we om een aanbetaling van 200 EUR om de inschrijving definitief te bevestigen. Nadat deze betaling is ontvangen, nemen we contact met je op voor de laatste details en gaan we op zoek naar het vrijwilligersproject wat het beste bij jou past.

Het restant bedrag van het programma (totaalprijs, minus de 200,- EUR aanbetaling) betaal je op de eerste lesdag aan de taalschool, of indien gewenst voorafgaand aan linguastage.

 
Hoe kan ik de aanbetaling doen?
Je kunt kiezen voor overschrijving via de bank, betalen met PayPal, credit card, of IDEAL. Je krijgt hiervoor alle instructies van ons doorgemaild op het moment dat we deelname aan het programma kunnen garanderen.
 
Waarom zijn er kosten verbonden aan het doen van vrijwilligerswerk?
Dit is een vraag die, begrijpelijk, vaker wordt gesteld. De programma’s bestaan echter uit een aantal onderdelen. Zo gaat het grootste gedeelte van het door jou betaalde bedrag naar jouw onderdak en volg je Spaanse taallessen op een taalschool. Daarnaast staat er ter plaatse goede begeleiding klaar, is er 24 uur per dag iemand bereikbaar voor jou en worden er bijvoorbeeld leuke activiteiten georganiseerd gedurende jouw verblijf. De organisatie en de verzorging van deze programma’s nemen dan ook kosten met zich mee en omdat de projecten zelf alle mogelijke (financiële) hulp goed kunnen gebruiken, is ervoor gekozen om de projecten niet met deze kosten te belasten. Ze kunnen het geld wat er binnen komt op deze manier besteden aan het project zelf. Ook is een financiële bijdrage van jou zelf aan het project inbegrepen in de meeste gevallen.
 

Reis

Verzorgt linguastage ook de reis?
Wij gaan ervan uit dat je zelf de reis regelt. We kunnen je uiteraard wel advies geven. Neem hiervoor even contact met ons op.
 
Wat is een airport transfer?
Een airport transfer houdt in dat je bij het vliegveld opgehaald wordt door iemand van de taalschool die je met bagage en al naar de taalschool of je accommodatie brengt. Je kan dit van tevoren reserveren. De prijs is afhankelijk van de bestemming waar je aan de slag gaat.
 
Heb ik een visum of vergunning nodig om te kunnen werken in Latijns Amerika?
Op onze bestemmingen kun je in de meeste gevallen met een toeristen visum verblijven, omdat er geen betaald werk wordt verricht. Raadpleeg voor vertrek echter altijd de ambassade of consulaat voor de meest recente informatie hieromtrent. Wanneer je een visum nodig hebt dan dien je dit zelf aan te vragen. Let er ook op dat je paspoort in veel gevallen nog minimaal een half jaar geldig moet zijn na vertrek in het betreffende land.
 © lingua  - stages in spanje  - vrijwilligerswerk zuid amerika  - algemene voorwaarden  - links
other related websites: taalcursus spaans in spanje -  taalcursus engels in het buitenland -