inschrijven  |  contact  |  faq
argentinië
buenos aires
cordoba
chili
santiago
peru
cusco
costa rica
heredia
san jose
guatemala
antigua
projecten

aanmeld procedure

prijs berekenen

contact

ervaringen

aanmelden
san jose, costa rica
de natuur op zijn best
heredia, costa rica
tourgids in vlindertuin
cordoba, argentinië
onze keuken
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
aanmeldprocedure
Onze programma’s staan open voor iedereen vanaf 18 jaar. Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort en je hebt een volledige ziektekostenverzekering nodig. Verder zijn er een aantal voorwaarden waarmee je rekening dient te houden. Zo dien je in ieder geval 8 weken beschikbaar te zijn omdat de programma’s bestaan uit minimaal 4 weken Spaanse les, waarna je vervolgens ook minimaal 4 weken aan de slag gaat op een project (een langer verblijf kan altijd).

Door te klikken op de onderstaande balk, zie je welke 7 stappen er doorlopen worden:

voorafgaand aan het vrijwilligerswerk tijdens het verblijf na afloop
stap 1 stap 2 stap 3 stap 4 stap 5 stap 6 stap 7
Stap 1: Voorafgaand aan het vrijwilligerswerk
Omdat iedereen andere wensen en verwachtingen heeft m.b.t. vrijwilligerswerk in het buitenland, wordt iedere aanvraag op maat behandeld. Er wordt veel aandacht besteed aan het analyseren van jouw profiel, zodat je uiteindelijk terecht komt bij een project wat zo goed mogelijk bij jou past. Het is dan ook erg belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan jouw aanmelding. We verzoeken hierbij om je minimaal 3 maanden van tevoren bij ons aan te melden.

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 2: Aanmelden bij linguastage
Om je aan te melden voor een vrijwilligersprogramma, vul je het volledige aanmeldingsformulier in op deze website en voeg je daarbij jouw CV met pasfoto en een motivatiebrief. Zowel CV als brief, dien je op te stellen in het Engels of in het Spaans. Door al deze informatie wordt een goed beeld verkregen van jouw profiel en persoonlijke voorkeuren.

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 3: Analyseren gegevens
Nadat we al jouw informatie hebben ontvangen, wordt deze grondig geanalyseerd. Vervolgens laten wij jou binnen een week weten of we definitief een passend project en programma kunnen aanbieden. Zo lang je echter voldoet aan alle voorwaarden, kun je er vanuit gaan dat je gewoon aan de slag kunt.

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 4: Aanbetaling en aanvullende informatie
Zodra we zeker weten dat jij op één van de projecten aan de slag zult gaan, vragen we om een aanbetaling van 200 EUR om de inschrijving definitief te bevestigen. Ook nemen we nog even contact met je op voor de laatste details en ontvang je een projecten lijst van jouw reisbestemming (in de meeste gevallen).

We doen altijd ons best om jou te plaatsen op het door jouw gewenste project. Omdat het wel zo kan zijn dat dit project al is ingevuld of niet beschikbaar is binnen de gewenste periode, kunnen we vooraf geen garanties geven of je hier daadwerkelijk kunt starten. In dat geval zullen we er zorg voor dragen dat je terecht komt binnen een vergelijkbaar project of een ander project wat aansluit op jouw profiel.

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 5: Bevestiging
In deze stap zal de lokale partner op basis van jouw profiel en wensenlijst de plaatsing op een vrijwilligers project organiseren. Ook de accommodatie en de taalcursus worden gereserveerd. Je ontvangt alvast de informatie die je nodig hebt om je te kunnen voorbereiden en binnen 8 weken zullen wij de informatie verstrekken van het geselecteerde project.

Het restant bedrag van het programma (totaalprijs, minus de 200,- EUR aanbetaling) betaal je op de eerste lesdag aan de taalschool, of indien gewenst voorafgaand aan linguastage.

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 6: Begeleiding ter plaatse, Spaanse lessen en activiteiten
De eerste weken van jouw programma begin je met een intensieve taalcursus op de taalschool. Naast de Spaanse lessen, zul je hier ook andere taal studenten en vrijwilligers ontmoeten en worden er leuke activiteiten georganiseerd. Voordat je aan de slag gaat op jouw project zal er een introductie workshop plaats vinden met de programma coördinator waarin je wordt voorbereid op jouw verblijf en vrijwilligerswerk. Zo wordt er gesproken over ‘cultuurverschillen’ en er worden handige tips gegeven. Tijdens het gehele verblijf staat deze persoon voor jou klaar als er vragen of problemen zijn. Daarnaast ontvang je een telefoonnummer voor noodgevallen wat 24 uur per dag bereikbaar is.

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 7: Na afloop
Linguastage vindt het belangrijk om jouw ervaringen te evalueren. Zijn er verbeterpunten waar studenten in de toekomst iets aan hebben, tips om rekening mee te houden of was alles helemaal in orde? Bij terugkomst in Nederland neemt linguastage contact op met jou om te evalueren.

[klik hier om je direct aan te melden]