inschrijven  |  contact  |  faq
spanje
  barcelona madrid valencia
argentinië
  buenos aires cordoba
chili
santiago
home

stagepakketten

stage in 7 stappen

ervaringen

sollicitatie tips

contact

nu aanmelden
Graphic Design
[santiago]
Team-working with photographers or illustrators to create original pieces just to be incorporated into the design layout, web graphic design.
[more vacancies]
veel gestelde vragen

- Kan ik mij ook aanmelden met een klasgenoot voor een stage?
- Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden?
- Wat voor soort stages worden er aangeboden?
[meer]
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
(sollicitatie) tips

Je hebt maar 1 kans om een eerste indruk te maken

Bedrijven nemen op basis van de door jou verstrekte informatie hun besluit om jou wel of geen stageplaats aan te bieden. Het is in ieders belang om te voorkomen dat bedrijven jou afwijzen omdat deze informatie bijvoorbeeld niet duidelijk genoeg is. De werving van een geschikte stageplaats kan hierdoor ook meer tijd in beslag nemen. Hoe aantrekkelijker jouw CV en motivatiebrief, hoe eerder een bedrijf bereid zal zijn om de mogelijkheden te bekijken. Het aanleveren van correcte, verzorgde en volledige informatie is dan ook essentieel. Wij kunnen hierin adviseren, maar jij zelf bent degene die hiervoor zorg zal moeten dragen. Hieronder vind je alvast wat tips om je op weg te helpen.

Het CV

Motivatiebrief

Tijdens de stage

Eerste indruk

Een eerste persoonlijke indruk, geef je maar 1 keer af. Een eerste werk dag/week is misschien wel het belangrijkste moment van jouw hele stage. Ga er niet vanuit dat je de eerste week/weken al met de meest complexe taken belast zal worden. Toon motivatie, inzet en ben flexibel. Het verkrijgen van vertouwen heeft tijd nodig. Wanneer je dit vertrouwen hebt, zul je vanzelf meer diepgang en uitdaging vinden.

Spaanse taal

Doorgaans zullen de meeste collega’s alleen Spaans spreken. Met de taalcursus voorafgaand aan de stage wordt geprobeerd om je op een zo hoog mogelijk niveau te krijgen, maar je zult hier aan moeten blijven werken tijdens jouw stage. Je zult bijvoorbeeld veel sneller integreren in het team en kunt complexere taken uitvoeren als je de taal beheerst. Hoe beter je de lokale taal spreekt, hoe hoger het niveau van de stage zal zijn.

Verwachting van de stagiair

Een stage lopen in het buitenland vraagt om zelfstandigheid en flexibiliteit vanuit de student. Weet je niet zeker of je wel kunt wennen aan de Spaanse/Latijns Amerikaanse mentaliteit, of kun je tegenslagen maar moeilijk verwerken, dan is een stage in eigen land wellicht een betere optie. Het is tevens een voordeel als je al wat werk- (en reis) ervaring hebt opgedaan. Daarnaast ben jij zelf verantwoordelijk voor het succesvol doorlopen van het stageprogramma. De vakinhoudelijke begeleiding is een onderdeel waar linguastage zich niet mee bezig kan en mag houden. Deze taak ligt bij de student, de opleiding en het bedrijf wat de stage verleend. Kom je er niet uit, dan kun je natuurlijk wel terecht bij linguastage. Ten slotte geef je natuurlijk altijd de volle inzet.

(Bedrijfs) cultuur

Respecteer te allen tijde de lokale cultuur. Houd er rekening mee dat er op onze stage bestemmingen een andere (bedrijfs) cultuur heerst. Kun je in jouw bijbaan gewoon binnen stappen bij de leidinggevende? Binnen de meeste Spaanse bedrijven zal je echter een andere verhouding hebben. Ook werktijden worden bijvoorbeeld anders in gedeeld. Bij bedrijven in Argentinië/ Chili wordt vaak maximaal 30 uur per week gewerkt (door stagiaires) en in Spanje dien je rekening te houden met de siesta. In Latijns Amerika wordt een stagevergoeding vrijwel nooit afgegeven, ook in Spanje zal een stagevergoeding/compensatie niet altijd worden aangeboden.

Enkele andere nuttige tips

Geldzaken

Een verblijf in het buitenland brengt de nodige kosten met zich mee. Je kunt je studiefinanciering echter gewoon meenemen naar het buitenland. Kijk hiervoor op de IB groep website. Daarnaast kun je jouw OV jaarkaart (tijdelijk) inleveren waardoor je weer recht hebt op een extra bedrag.

Ook heb je, als student die stage gaat lopen in het buitenland, in veel gevallen recht op subsidie om jou tegemoet te komen in de kosten. Voorbeelden hiervan zijn subsidies vanuit het Leonardo da Vinci programma of de Erasmusbeurs. Ga voor meer informatie hierover naar je stagecoördinator of het international office van de opleiding. Zij kunnen jou aangeven of je in aanmerking komt voor een subsidie.

Verzekering

Reisdocumenten© lingua  - stages in spanje  - vrijwilligerswerk zuid amerika  - algemene voorwaarden  - links
other related websites: taalcursus spaans in spanje -  taalcursus engels in het buitenland -