inschrijven  |  contact  |  faq
spanje
  barcelona madrid valencia
argentinië
  buenos aires cordoba
chili
santiago
home

stagepakketten

stage in 7 stappen

ervaringen

sollicitatie tips

contact

nu aanmelden
Assistant CD
[barcelona, spain]
The intern will be involved with planning, organization and execution of the commercial actions aimed at potential clients. The intern will give assistance to the commercial..
[more vacancies]
veel gestelde vragen

- Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden?
- Kan ik mij ook aanmelden met een klasgenoot voor een stage?
- Hoe ziet de begeleiding ter plaatse eruit?
[meer]
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
ervaringen van stagiaires
De Spaanse lessen waren wel goed. Aardige docenten. Allemaal erg vriendelijk en behulpzaam. Doordat we geen Spaans spraken en het dus met Engels moesten doen was het niveau (van de stage) zeker voldoende (…) Collega’s waren allemaal erg vriendelijk. Je kunt wel merken dat ze veel minder hard werken dan de Nederlanders. Alles gaat veel relaxter. De begeleider was super aardig. Hij heeft ons altijd en overal mee geholpen”.

Het contact met linguastage was heel goed!! De mailtjes werden altijd snel beantwoord. We wisten pas een week voor vertrek in welk bedrijf we stage zouden gaan lopen en pas een paar dagen voor vertrek waar ons verblijf gevestigd was. Dit was niet zo’n fijne ervaring. Misschien een tip om deze gegevens de volgende keer sneller te verstrekken. Bedankt voor de goede samenwerking! Ik heb, samen met Fiore, een geweldige tijd gehad in Valencia. We hebben er echt van genoten en kunnen er zeer positief op terug kijken.

Fiore en Stefanie, MBO, Marketing en Communicatie, stage in Valencia

Alles bevalt hier uitstekend! De taalcursus was goed… Nu hard aan het werk en ik krijg redelijk wat verantwoordelijkheid en veel vrijheid dus dat werkt erg prettig. Het appartement voor de eerste maand was ook ok. Ik woonde bij een señora, maar ze was heel vriendelijk

David, HBO, International Business and Management Studies, stage in Barcelona

De stage was prima, de eerste paar dagen kreeg ik niks te doen, maar dat is normaal. Het duurt natuurlijk een aantal weken voordat je helemaal bent ingewerkt, en mijn tutor was altijd erg druk, dus daardoor duurde het wat langer (…) Voor een eerste stage en gezien mijn niveau van spaans was het prima. Ik onderhield onder andere contact met leveranciers, dus qua taal had ik mijn max. wel bereikt. Het werk zelf was echter een stuk makkelijker en was voor deze periode ok, maar als ik langer zou blijven zou ik daar toch meer uitdaging willen hebben (…) Heb goed contact gehad met mijn collega’s. Ook waren er veel andere stagiaires waardoor ik al snel me op m’n plek voelde daar.

De begeleiding binnen het bedrijf was op zich goed, maar ze was heel erg druk met allemaal andere dingen waardoor ik heel veel moest wachten in het begin. Uiteindelijk kreeg ik door wat precies mijn taak was en kon ik mezelf bezig houden, dat zou alleen een stuk sneller zijn gegaan als zij meer tijd had gehad om mij alles uit te leggen. Daarnaast kon ik erg goed met Vanesa samenwerken en heeft ze me altijd zoveel mogelijk van het bedrijf laten zien, wat ik altijd wel leuk en interessant vond.

Op het contact met linguastage heb ik “rij weinig aan te merken, goede begeleiding in Nederland en binnen het bedrijf vond ik al snel m’n weg. Het was ook prettig dat er een contactpersoon in Barcelona zat voor als er iets zou zijn, maar heb uiteindelijk nooit contact met diegene hoeven opnemen.

Eduard, WO, Master Finance, stage in Barcelona

Ik heb een stage gelopen op een advocatenkantoor in Buenos Aires. Hier heb ik een deel van het Zuid Amerikaanse continent leren kennen en mijn Spaanse taal kunnen opfrissen in een professionele omgeving. De openheid en vriendelijkheid van de jonge advocaten en medewerkers was inspirerend. Naast mijn stage had ik ook genoeg tijd voor korte trips in Argentinië en de buurlanden. Na 2 maanden kon ik veel mooie herinneringen mee naar huis nemen en kijk ik terug op een leuke tijd.

Christina, Rechten, stage in Buenos Aires

In Barcelona gaat alles goed, de tijd gaat erg snel. De taalschool is erg goed bevallen en erg nuttig geweest. De ontvangst op de taalschool was erg goed. We kregen gelijk bij binnenkomst een map met daarin de informatie die wij nodig hadden. Wij kregen van de 4 weken bijna 3 weken lang alleen maar persoonlijk les. Veel grammatica wat toch wel erg moeilijk is, maar uiteindelijk wel heel erg handig. De kwaliteit van het taalonderwijs was erg goed. Ik vond zelf dat ik niet voldoende kennis had van het Spaans. Het is een erg moeilijke taal om te leren en onder de knie te krijgen.

Ook de stage plekken zijn erg mooi, super uitgezocht! Beide hotels zijn heel verschillend maar we hebben het beide goed naar ons zin. Ook is het erg dicht bij waar wij wonen, in totaal is het 30 minuten reizen. Ik vind dat ik erg goed bent ontvangen op het stagebedrijf. De 1e dag met het ‘gesprek’ gelijk kleding gepast en uitleg gekregen over het bedrijf. De 1e maandag de collega’s leren kennen die toen die tijd aan het werk waren. Ik had aan het begin van mijn stageperiode een map mee gekregen die ingevuld moest worden, is helemaal niet naar om gekeken. Ik heb uiteindelijk gewoon met mijn collega’s meegedraaid en al hun werkzaamheden overgenomen. Alle collega’s waar ik mee heb gewerkt waren erg speciaal voor mij en erg goed in hun vak. Alles wat in mijn stage boek stond heb ik kunnen uitvoeren. Ik zou deze stageplek in Barcelona aanraden voor iedereen! (…) Na het eerste contact met linguastage hebben wij nog een aantal andere gespreken gehad. Nadat alles was ingevuld hebben wij nog 6 weken moeten wachten. Mijn klasgenoot had 1 week eerder het stagebedrijf dan ik. Aangezien we de stagegarantie hebben gekregen van lingua heb ik mij daar niet druk om gemaakt. Het contact heb ik ervaren als erg goed en ik stel het ook op prijs dat ze mij nog een aantal keren hebben gevraagd via de mail hoe de stage beviel. Ik zou zeker mensen aanraden om contact te zoeken met lingua

(…) Bedankt voor het mailen en voor het regelen van alles!

Stefan, MBO, Toerisme en Recreatie, stage in Barcelona

Ik heb een erg leuke tijd gehad tijdens mijn stage bij een lokaal radiostation in Cordoba. De 10 weken zijn voorbij gevlogen!! Op de taalschool heb ik veel andere stagiaires, vrijwilligers en taalstudenten ontmoet vanuit de gehele wereld van wie enkele goede vrienden zijn geworden. Vanaf de eerste dag voelde ik mij thuis en mijn Spaans ging met de dag vooruit.

Annika, Media, stage in Cordoba

De kwaliteit van het taalonderwijs is “redelijk. Er kan wel wat gestructureerde les gegeven worden, Op de stage ben ik goed ontvangen en het niveau van de werkzaamheden op het stagebedrijf was voldoende. Ik heb de stage met een ruime voldoende kunnen afronden. De collega’s op de werkvloer waren geduldig en meewerkend. Het was een prima bedrijf om bij stage te lopen. Naast de lunch en het vervoer krijg je ook nog een goede vergoeding. De begeleiding van de stagementor was prima, aansturend. (…) De locatie van mijn accommodatie was prima, de huisbasis was erg bemoeizuchtig.
Het contact met linguastage mag wat assertiever. Goede service, maar zou niet nodig moeten zijn, dit zou eigenlijk een service van iedere HBO/universiteit moeten zijn.

Lars, HBO, Business and information technology, stage in Barcelona

De taalcursus was enorm nuttig, ten eerste door de basis van het Spaans te leren. Ten tweede door mensen te leren kennen. Ik ben zeer tevreden hierover. De docenten waren zeer geduldig en sympathiek en de snelheid van de cursus was uitdagend. Wel had ik eigenlijk langer een cursus moeten volgen om me beter uit te kunnen drukken op mijn stage. Vooral omdat de verleden tijd nog nauwelijks behandeld was tijdens deze cursus.

Op het stagebedrijf ben ik absoluut goed ontvangen. Mijn verwachtingen en mijn wensen werden geïnventariseerd en daarop werd een activiteitenlijst op aangepast. Mijn collega´s waren enorm vriendelijk, behulpzaam, geduldig en zo aardig dat het mijn vrienden zijn geworden.

Sanne, WO, Arts Management, stage in Valencia

De kwaliteit op de taalschool ligt erg hoog omdat ze vele kwalitatief goede leerkrachten hebben die afgewisseld worden. Hierdoor is de kwaliteit hoog, maar de diversiteit ook waardoor het ook erg leuk blijft. (…) Een erg fijne taalschool met fijne docenten en medewerkers.

 Mijn kennis van de Spaanse taal (tijdens de stage) was niet altijd geheel toereikend, maar door mijn goede beheersing van de Engelse en Duitse taal heeft dit niet voor problemen gezorgd. Ik heb voorafgaand aan mijn eerste stagedag een gesprek gehad met mijn begeleidster waar we enkele doelen en ideeën hebben doorgesproken voor mijn stageperiode. Het bedrijf heeft mij volledig vrij gelaten in de invulling van mijn stage en dit heeft erin geresulteerd dat ik op het hoogste niveau mee heb mogen en kunnen denken over onderwerpen als de nieuwe corporate website, het verbeteren van de interne communicatie en het promotiemateriaal. Ik heb het stageverslag nog niet helemaal afgerond, maar ik verwacht hiervoor zeker een dikke voldoende te halen.(…) Ik heb zeer prettig samengewerkt met mijn collega’s. Het feit dat de taalbarrière eenvoudig op te lossen was als het over te complexe onderwerpen ging door naar het Duits of Engels over te schakelen heeft er zeker toe bijgedragen dat ik mijn ideeën goed kon uitleggen. Mijn collega’s waren zeer behulpzaam en geïnteresseerd. Ik heb niet heel intensief met mijn bedrijfsmentor samengewerkt maar meer direct met de directeur. Met beiden was de relatie prima, maar er was niet echt sprake van begeleiding omdat ik zelf de nodige projecten opgepakt heb en het bedrijf op deze onderwerpen advies gegeven heb

De accommodatie was prima. Minpuntje is dat ik ervan uitging met Spaanse mensen samen te gaan wonen en dit uiteindelijk een Pools meisje bleek te zijn. Het is voor de student voor vertrek wel fijn om te weten waar je terecht gaat komen (…) de accommodatie was helemaal prima en mijn huisgenootje erg gezellig.

Over het contact met linguastage is mijn algemene indruk positief. De accommodatie, de taalcursus en de stageplek waren allemaal prima voor elkaar dus ik ben zeer tevreden.

Kim, WO, Communicatie Wetenschap, stage in Barcelona

Alles gaat goed hier! De taallessen zijn nuttig geweest en de leraressen zijn allemaal erg aardig en sympathiek. Ik ben uiteindelijk in niveau B1 geeindigd en dat was volgens mij ook de bedoeling. Ik ben nu voor mijn 3e week stage aan het lopen en het bevalt tot nu toe prima. Ik moest wel erg wennen de eerste week vooral aan het aantal mensen die er werken(ongeveer 90) en natuurlijk het spaans. Wanneer ik een gesprek met 1 iemand heb kan ik het gemakkelijk volgen en antwoord geven, maar op een groepsgesprek met 15 spanjaarden in de pauze moet ik me heel erg concentreren. Het gaat dan nog te snel om hierin mee te doen;terwijl ik nog aan het nadenken ben over wat ik wil zeggen, heeft iemand anders al iets gezegd. Dat is trouwens niet erg, van luisteren leer ik ook veel en ik merk dat ik steeds meer begrijp. Ook hier is iedereen erg sympatiek: wanneer ze zien dat ik iets niet begrijp leggen ze het rustig uit en ze vragen vaak hoe het gaat en of ik zin heb om buiten het werk dingen samen te doen. De marketingdirecteur is ook erg aardig en deze week gaan we een onderzoeksvraag opstellen die ik hier moet gaan beantwoorden.

Tot nu toe ben ik bezig geweest met het vertalen van projecten die zij uitvoeren van het spaans naar het engels voor op de website. Deze week ben ik bezig met het jaarverslag lezen en aan het kijken hoe de organisatie in elkaar zit en welke problemen er zijn zodat ik een onderzoeksvraag kan opstellen. Tot nu toe over mijn stage dus zondermeer tevreden.

Lilian, WO, Business Administration, stage in Valencia

Hier gaat alles goed, en we zijn erg tevreden met deze stage. De taallessen zijn zeker nuttig geweest,maar het blijft toch een moeilijke taal! Binnen het stagebedrijf gaat het ook goed, leuke collega´s, en ik word goed geholpen. Dus eigenlijk alleen maar positieve berichten!
 
Coralieke, MBO, Toerisme en Recreatie, stage in Barcelona

De taalcurus is voor mij zeker handig geweest alleen heb ik thuis niet zoveel zelf kunnen sturen als ik zou willen. Maar gelukkig kan ik hier altijd nog terug vallen op Engels, dat beheersen ze hier bij het bedrijf goed. De stage is top, ik zit hier helemaal op mijn plek. Dus ik ga hier zeker wel van leren.

Germen, HBO, Communicatie & Multimedia design, stage in Barcelona

Op de taalschool ben ik en er goed ontvangen en er heerste een hele prettige sfeer. Met de stagecoördinator/ contactpersoon heb ik eigenlijk weinig contact gehad. Dit was dan waarschijnlijk ook niet echt nodig. De kwaliteit van de taalcursus zelf was wel goed. Met meer structuur binnen de organisatie zou je misschien meer kunnen leren. Uiteindelijk heb ik de taal pas echt geleerd op mijn stage zelf. (…) Ik ben erg goed ontvangen op het stagebedrijf! Er heerste gelijk een hele ontspannen sfeer. Wat ik zou gaan doen die periode werd duidelijk uitgelegd. Ook waren ze erg flexibel met wat ik graag zou willen. Ze pasten zich ook aan op mij. Qua bezigheden die ik voornamelijk heb gedaan was het toch meer een stage voor MBO dan HBO. Ik heb eigenlijk alleen werk gedaan als designer en niet als Multimediaspecialist waar ik voor leer. Hierin hadden ze mij wel meer ruimte kunnen geven. Ik heb de stage wel met een voldoende kunnen afronden. De collega’s op de werkvloer waren erg vriendelijk en betrokken. De begeleiding vanuit de bedrijfsmentor was goed, hij had altijd werk voor mij. Wanneer ik iets nodig had dan zorgde hij daar ook gelijk voor.

(…) Wij waren met z’n 3en dus het duurde uiteraard iets langer voordat er een stageplaats was gevonden maar volgens mij heeft Linguastage wel snel genoeg iets gevonden. Het contact met linguastage was erg goed en gemakkelijk. Makkelijk en altijd bereikbaar. Ik heb eigenlijk nergens lang op moeten wachten. Ook was alles heel duidelijk en kwam alles erg eerlijk over. Dat is natuurlijk wel belangrijk omdat het toch om grote bedragen gaat. Goede service. Hoewel mijn bedrijf qua niveau wel te laag was voor mij. De bedrijven van mijn klasgenoten waren echter wel erg goed.

Leo, HBO, Communicatie & Multimedia design, stage in Barcelona

Hier gaat alles goed, mooi weer en een leuke stageplaats. De (taal)school is goed bevallen, een makkelijke manier om meer mensen te leren kennen hier in de stad!

Om “Las Fallas” kan je niet heen; er zijn heel veel toeristen in de stad op dit moment, en bijna alle straten zijn afgesloten. Een groot feest dus! Er komen dit weekend wat vrienden van mij langs uit Madrid om het allemaal mee te kunnen maken, het lijkt wel of heel Spanje hier naartoe komt!

Het appartement is prima, dichtbij het strand, mijn werk en een groot metrostation met een directe verbinding met het vliegveld, de talenschool en het centrum.

Katie, International Business and Management Studies, stage in Valencia

Ik zou zeggen dat alles meer dan goed gaat, ik heb het goed naar mijn zin! Ik zou de taalschool aan iedereen aan willen bevelen om het Spaans wat op te poetsen, de leraren zijn ervaren, onderwerpen in de klas zijn interessant (wat vrij bijzonder is), groepen zijn klein, dus er is veel conversatie mogelijk en de sfeer is relaxed.

Op de stage gaat ook alles goed. Ik ben bezig met taken die gerelateerd zijn aan mijn studie, ik krijg verschillende taken op diverse gebieden binnen de account afdeling en ik kan goed overweg met mijn collega’s. Het enige waar ik bang voor ben is het weer, het is op dit moment al erg warm voor een Finse jongen...

Valtteri, Accounting, stage in Valencia

Ik ben ontzettend goed opgevangen op het stagebedrijf! Al mijn collega’s waren direct heel open en vriendelijk. Daardoor voelde ik me gelijk op mijn gemak en kon ik eigenlijk heel gemakkelijk aarden. Er heerst een super goede sfeer en we konden eigenlijk super goed met elkaar opschieten. Ook gingen we minstens 1 keer in de week samen sporten, samen lunchen, een keer naar de bioscoop, etc. Ook had ik op mijn laatste dag een afscheidslunch in een restaurant aan het strand met een grote groep collega’s, dat geeft wel aan hoe de sfeer onderling was/is.

(…) Het niveau van de werkzaamheden was voldoende en ik had een hoop variatie, wat erg leuk was. Volgende keer zou ik wel nog iets meer uitdaging willen. De begeleiding van de bedrijfsmentor was heel goed, open minded en toegankelijk. Daarnaast hielp hij mij ook bij het verbeteren van mijn Spaans en kwam vaak even langs om te vragen hoe het allemaal ging.

(…)Ik had het niet beter kunnen treffen. De stage was heel gevarieerd en daarnaast hebben ze het voor elkaar gekregen me te interesseren voor de meer technologische branche. In eerste instantie had ik zo iets van, nou… ik weet het niet met al die informatica. Achteraf gezien, is het ontzettend interessant waar ze bij mijn stagebedrijf aan werken en wat ze op de markt brengen. Er zit een hoop potentie in het bedrijf en het groeit ontzettend.

Floortje, HBO, European Studies, stage in Valencia