inschrijven  |  contact  |  faq
spanje
  barcelona madrid valencia
argentinië
  buenos aires cordoba
chili
santiago
home

stagepakketten

stage in 7 stappen

ervaringen

sollicitatie tips

contact

nu aanmelden
Events, Marketing
[barcelona, spain]
Assisting with preparation of marketing materials like brochures, Presentations, etc. Creating various databases and doing mailings to prospects and clients, etc.
[more vacancies]
veel gestelde vragen

- Kan ik me ook aanmelden als ik nog helemaal geen Spaans spreek?
- Wie kan zich aanmelden?
- Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden?
[meer]
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
stage in 7 stappen
Onze stageprogramma’s staan open voor iedereen tussen de 18 en 30 jaar. Naast dat je sociaal, flexibel en zelfstandig ingesteld moet zijn, zijn er nog een aantal andere voorwaarden die gesteld worden. Zo volg je een MBO-, HBO- of WO opleiding, of heb je minimaal een MBO diploma. Je beheerst de Engelse taal en bent bereid om een Spaanse taalcursus op locatie te volgen, zodat je het Spaans op minimaal niveau B1 beheerst voordat de stage begint. Verder dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort en een volledige ziektekostenverzekering. Om alles goed te kunnen regelen vragen we om je minimaal 3 maanden van tevoren aan te melden. We raden echter aan om al eerder bij ons aan te kloppen. Hieronder beschrijven we welke stappen er doorlopen worden.

Door te klikken op de onderstaande balk, zie je welke 7 stappen er doorlopen worden:

voorafgaand aan de stage tijdens het verblijf na afloop
stap 1 stap 2 stap 3 stap 4 stap 5 stap 6 stap 7
Stap 1: Aanmelden bij linguastage
 
  1. Het volledig ingevulde aanmeldingsformulier op deze website
  2. Voeg daarbij jouw CV met pasfoto in het Spaans of Engels (gebruik dit CV model)
  3. Een motivatiebrief in het Spaans of Engels waarin je aangeeft waar je interesse ligt, wat voor type stage je zoekt, in welke periode, etc. Probeer zo realistisch en flexibel mogelijk te zijn
  4. Vermeld duidelijk wat je huidige niveau Spaans is (waar en hoe lang heb je de taal gestudeerd?)
  5. Kijk eens bij de sollicitatietips
  6. Indien je al kennis hebt van de Spaanse taal, sturen we jou ook een Spaanse niveau test toe

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 2: Analyseren gegevens
 
Nadat we alle informatie hebben ontvangen, wordt deze grondig geanalyseerd door de stagecoördinator ter plaatse. Binnen 8 werkdagen krijg je bericht van ons of we jouw aanmelding kunnen accepteren en je definitief kunt deelnemen aan het stageprogramma. Je hoort dan ook van ons in welke stad wij stagemogelijkheden zien, we geven een indicatie van de duur van de Spaanse taalcursus die noodzakelijk is voorafgaand aan de stage, en in welke richting wij een stage kunnen aanbieden. Daarnaast maken we een inschatting van de kosten die verbonden zijn aan jouw stage.

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 3: Aanbetaling en persoonlijk interview
 

Nadat linguastage heeft bevestigd of er mogelijkheden zijn, kan je, eventueel in samenspraak met je stagebegeleider van de opleiding, akkoord gaan met het aangeboden stageprogramma. 

Als jij (en de opleiding) akkoord gaan met het aangeboden stageprogramma, vragen we je een aanbetaling te doen van 200 EUR om je inschrijving definitief te bevestigen.

In deze stap zullen wij ook een telefonisch interview met je afnemen. Naast jouw wensen voor een stage, zullen we o.a. vragen om toe te lichten waarom een bedrijf juist jou moet aannemen als stagiaire en wat de verwachtingen zijn ten opzichte van de stageplaats. Op deze manier is het mogelijk een goede match te maken. Pas vanaf dat moment gaan we je concreet voordragen bij de bedrijven en wordt de taalcursus en accommodatie vastgelegd (indien gereserveerd).

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 4: Definitief aanbod en bevestiging
 
Nadat de laatste details zijn doorgenomen, gaan we jouw gegevens onder de aandacht brengen bij diverse bedrijven. We hebben ongeveer 8 weken nodig om de stageplaats te kunnen bevestigen. Vrijwel alle bedrijven zullen, voor de definitieve bevestiging, nog een persoonlijk interview met je hebben voordat ze definitieve toezeggingen zullen doen.

Het restant bedrag van het programma (totaalprijs, minus de 200,- EUR aanbetaling) betaal je binnen 14 dagen nadat je de bevestiging van de geselecteerde stageplaats hebt ontvangen.

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 5: Tijdens je verblijf
 
Begeleiding ter plaatse en Spaanse lessen  
De eerste weken van jouw programma begin je met een intensieve taalcursus op onze partner taalschool. In deze weken ontmoet je ook de stagecoördinator; jouw eerste aanspreekpunt. De coördinator verzorgt de begeleiding ter plaatse en onderhoud contact met jou tijdens de cursus en de stage. Ook onderhoud hij/ zij contacten met jouw stagementor binnen het stagebedrijf. Loop je tijdens jouw programma tegen problemen aan en kom je er niet uit met de coördinator en stagementor, dan kun je altijd contact opnemen met linguastage in Nederland.

Persoonlijk interview stagebedrijf     
Voorafgaand aan de stage zul je, vrijwel altijd, een persoonlijk interview hebben met het verlenende stagebedrijf. Een aantal bedrijven kiest ervoor om jouw voorafgaand aan jouw reis al te bellen, anderen doen dit pas ter plaatse. Indien er geen telefonisch interview met het stagebedrijf heeft plaats gevonden voorafgaand aan de stage zul je in de eerste weken van jouw verblijf alsnog een persoonlijk interview hebben met het beoogde stagebedrijf. Het bedrijf wil natuurlijk weten of jij wel bij hun past, maar ook of het gewenste niveau Spaans wel is behaald, of behaald gaat worden. Daarnaast is het voor jou zelf een mogelijkheid om nog eens te benadrukken wat jouw verwachtingen zijn. Pas na het interview bij het stagebedrijf is de stage 100% rond. Vrijwel altijd zal het bedrijf de voorgestelde stagiaire aannemen. Mocht echter onverhoopt blijken dat je toch niet geaccepteerd wordt door het bedrijf, dan wordt alsnog een alternatieve stageplaats aangeboden. Uiteraard moeten alle partijen hun akkoord geven voor dit alternatief.

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 6: Stagecontract
 
Bij acceptatie vanuit de betrokken partijen, worden de werkzaamheden vastgelegd in een stagecontract. Dit gebeurt in overeenstemming met het stagebedrijf, de stagiair en eventueel de stagebegeleider van je opleiding. Op het moment dat het contract ondertekent is, wordt de stage definitief vastgelegd. Linguastage zal tijdens de stage eveneens contact onderhouden met jou, de stagebegeleider vanuit je school in Nederland en de coördinator op locatie.

[klik hier om je direct aan te melden]

Stap 7: Na afloop
 

Linguastage vindt het belangrijk om jouw ervaringen tijdens de stage te evalueren. Zijn er verbeterpunten waar studenten in de toekomst iets aan hebben, tips om rekening mee te houden of was alles helemaal in orde? Bij terugkomst in Nederland neemt linguastage contact op met jou om te evalueren.

[klik hier om je direct aan te melden]