inschrijven  |  contact  |  faq
spanje
  barcelona madrid valencia
argentinië
  buenos aires cordoba
chili
santiago
home

stagepakketten

stage in 7 stappen

ervaringen

sollicitatie tips

contact

nu aanmelden
Engineering
[santiago]
Process improvement planning - Collecting and analyzing data - Identifying improvements in methods which will increase output or quality
[more vacancies]
Audit
[cordoba]
Planning of audits, collaborating in the developing of audits, analyzing information, controlling and verifying documents
[more vacancies]
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
veel gestelde vragen

Algemeen

Is de Spaanse taalcursus verplicht?
Ja. De voertaal binnen vrijwel alle bedrijven zal Spaans zijn. Om deelname aan het stageprogramma te kunnen bevestigen en de zekerheid te hebben dat je geplaatst kunt worden bij één van de bedrijven dien je het Spaans minimaal te beheersen op een B1-B2 niveau volgens de officiële niveaus van het European Framework. (toelichting niveaus) Een Spaanse taalcursus is een vast onderdeel van onze programma’s om zekerheid te verkrijgen dat dit niveau is/ kan worden behaald. Heb je geen mogelijkheid tot het volgen van een taalcursus voorafgaand aan de stage, dan kunnen we helaas niet voor jou bemiddelen. Is Spaans jouw (tweede) moedertaal, of kun je aantonen dat je de taal beheerst op een dermate hoog niveau, neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.
 
Wat voor soort stages worden er aangeboden?
We kunnen stages aanbieden binnen diverse sectoren en bemiddelen voor zowel MBO-, HBO- als WO studenten. Afhankelijk van jouw studierichting, schoolrestricties, persoonlijke voorkeuren, etc. wordt de best mogelijke stageplaats voor jou geselecteerd. De inhoud van de stage zal afhankelijk zijn van de schoolrestricties, maar in de meeste gevallen gaat het om stages waarbij je 4/5 dagen meedraait met de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf. Daarnaast worden stagiaires bijvoorbeeld betrokken bij het doen van diverse (markt) onderzoeken, analyses, lopende projecten, etc. Veel bedrijven zullen internationaal opereren, anderen begeven zich op de lokale/nationale markt.
 
Kan ik mijn studiefinanciering behouden tijdens de stage in Spanje?
Je kunt je studiefinanciering behouden als je als voltijd student blijft ingeschreven bij een Nederlandse opleiding en je stage in het buitenland onderdeel uitmaakt van deze Nederlandse opleiding. Indien je een thuiswonende studiebeurs ontvangt, kun je tijdens je stage in het buitenland een uitwonende studiebeurs aanvragen, zie voor meer informatie: http://www.ib-groep.nl
 
Hoe ziet de begeleiding ter plaatse eruit?
In de eerste weken van de taalcursus ontmoet je jouw stagecoördinator. Deze coördinator werkt vanuit de taalschool en wordt jouw eerste aanspreekpunt. De coördinator verzorgt de begeleiding ter plaatse en onderhoudt contact met jou gedurende de taalcursus en tijdens de stage. Ook onderhoud hij/ zij contacten met jouw stagementor binnen het stagebedrijf. Loop je tijdens jouw stageprogramma tegen problemen aan en kom je er niet uit met de coördinator en stagementor, dan kun je uiteraard altijd contact opnemen met linguastage in Nederland.
 
Krijg ik een certificaat voor deelname aan het stageprogramma?
Van de taalschool ontvang je een certificaat waarop het behaalde niveau Spaans vermeld staat volgens de officiële niveaus van het European Framework. Tevens ontvang je, na afloop van de stage, vanuit het stagebedrijf een certificaat of brief die aantoont of je de stage succesvol hebt afgerond.
 

Aanmelding

Wie kan zich aanmelden?
De stageplaatsen die linguastage aanbiedt zijn voor mensen met een MBO, HBO of WO opleiding. Je kunt bij ons terecht voor meewerkstages en afstudeerstages, maar ook voor oriëntatiestages als je een afgeronde opleiding of relevante werkervaring hebt op minimaal MBO niveau.
 
Hoe lang van tevoren moet ik me aanmelden?
Het is aan te raden om minimaal 3 maanden van tevoren bij ons aan te kloppen voor het vinden van een geschikte stage, maar eerder kan ook. Hoe meer tijd we hebben, hoe meer kans dat we een goede stage voor je vinden. Houd er daarnaast rekening mee dat er tijdens de maanden juli en augustus (i.v.m. de vakantieperiode) vaak geen beslissingen worden genomen m.b.t. de aanname van een stagiaire.
 
Kan ik me ook aanmelden als ik nog helemaal geen Spaans spreek?
Ja dat kan. Houd er wel rekening mee dat je een taalcursus van ongeveer 10-12 weken nodig zult hebben, afhankelijk van de cursusintensiteit, voordat je met je stage kunt beginnen. Na inschrijving en beoordeling van je documenten geven wij je een indicatie van de duur van de benodigde taalcursus.
 
Wanneer kun je beginnen met de stage?
Je kunt op ieder moment van het jaar beginnen met onze programma’s. Om echter te beginnen bij het stagebedrijf (in Spanje) tijdens de maanden juli en augustus, is doorgaans niet mogelijk. Wel kun je tijdens deze maanden al beginnen met de taallessen.
 
Kan ik mij ook aanmelden met een klasgenoot voor een stage?
Het is mogelijk om je samen met een klasgenoot aan te melden voor het stageprogramma. Het is bij een gezamenlijke inschrijving bijvoorbeeld mogelijk om samen de taalcursus te volgen (als jullie beide hetzelfde niveau Spaans beheersen) en samen te wonen in een appartement. De kans om samen in hetzelfde stagebedrijf terecht te komen kunnen wij niet garanderen, maar we kunnen een eventuele voorkeur hiervoor wel aangeven natuurlijk. Meld je bij een gezamenlijke inschrijving wel beide apart bij ons aan en geef duidelijk aan met wie je samen zou willen deelnemen.
 

Betaling

Rekent linguastage inschrijfkosten?
Nee, linguastage rekent geen inschrijfkosten. Het betalingstraject gaat als volgt:

Pas op het moment dat linguastage zeker weet dat er een stageplaats voor jou gegarandeerd kan worden, en jij (plus eventueel je stagebegeleider vanuit je opleiding) akkoord gaat met het aangeboden stageprogramma, vragen we je wel om een aanbetaling te doen van 200 EUR. Vanaf dit moment gaan we je voordragen bij diverse bedrijven.

Het restant bedrag van het programma (totaalprijs, minus de 200,- EUR aanbetaling) betaal je binnen 14 dagen nadat je de bevestiging van de geselecteerde stageplaats hebt ontvangen.

 
Hoe kan ik de aanbetaling doen?
Je kunt kiezen voor overschrijving via de bank, betalen met PayPal, credit card, of IDEAL. Je krijgt hiervoor alle instructies van ons doorgemaild op het moment dat we deelname aan het stageprogramma kunnen garanderen.
 
Verstrekt linguastage een stagevergoeding?
In Spanje wordt het voor bedrijven niet verplicht gesteld om een stagevergoeding te verlenen aan de student. Of, en hoeveel stagevergoeding jij ontvangt, is afhankelijk van het bedrijf waar je terecht komt. Sommige stagebedrijven zullen wel tegemoet komen in de kosten, o.a. afhankelijk van de sector. Bij deze bedrijven kun je dan rekenen op een vergoeding tussen de 50 en 350 euro per maand. We zullen altijd proberen ons best voor je te doen om een vergoeding af te dwingen, maar we kunnen hier op voorhand helaas geen garanties over geven.
 

Reis

Heb ik een visum nodig voor mijn verblijf in Spanje, Argentinië of Chili?
Binnen de Europese Unie heb je als Nederlander/ Belg zonder meer recht op een werk- en verblijfsvergunning. Ga je stage lopen in Argentinië of Chili dan ontvang je bij aankomst automatisch een verblijfsvergunning voor de duur van 90 dagen. Ter plaatse kun je deze verlengen. Uiteraard dien je ook in het bezit te zijn van een geldig Nederlands-/ Belgisch paspoort. Raadpleeg voor vertrek echter altijd de ambassade of consulaat voor de meest recente informatie hieromtrent. Let er tevens op dat je paspoort nog minimaal een half jaar geldig moet zijn na vertrek in het betreffende land.
 
Heb ik een extra ziektekostenverzekering nodig?
Je bent met je ziektekostenverzekering vaak standaard gedekt voor basis ziektekosten in het buitenland. Neem voor de zekerheid wel contact op met je ziektekostenverzekeraar. Voor uitgebreidere dekking is het aan te raden om een reisverzekering te nemen.
 
Verzorgt Lingua ook de reis?
Wij gaan ervan uit dat je zelf de reis regelt. Het is vaak prettiger om dit zelf te kunnen boeken. Wel kunnen we jou natuurlijk voorzien van tips en advies hieromtrent.
 
Wat is een airport transfer?
Een airport transfer houdt in dat je bij het vliegveld opgehaald wordt en die je met bagage en al naar de taalschool of je appartement brengt. Je kan dit van tevoren reserveren. De prijs is afhankelijk van de stad waar je gaat stage lopen.
 © lingua  - stages in spanje  - vrijwilligerswerk zuid amerika  - algemene voorwaarden  - links
other related websites: taalcursus spaans in spanje -  taalcursus engels in het buitenland -