inschrijven  |  contact  |  faq
spanje
  barcelona madrid valencia
argentinië
  buenos aires cordoba
chili
santiago
home

stagepakketten

stage in 7 stappen

ervaringen

sollicitatie tips

contact

nu aanmelden
Media assistant
[buenos aires]
Editing digital audio, assisting with major event coverage, preparing news stories, audio and related items for posting on websites.
[more vacancies]
veel gestelde vragen

- Krijg ik een certificaat voor deelname aan het stageprogramma?
- Kan ik mijn studiefinanciering behouden tijdens de stage in Spanje?
- Wat is een airport transfer?
[meer]
stages in spanje & latijns amerika
vrijwilligerswerk in latijns amerika
madrid / taalcursus / accommodatie / prijzen
Waarom een stage in Spanje?
Door het enorme aanbod aan toeristische top attracties in combinatie met de gastvrijheid van de Spanjaarden en het aangename klimaat, wordt Spanje al vele jaren bezocht door toeristen vanuit de gehele wereld. Het is echter ook een goede keuze om er een stage te lopen.

Spanje heeft de afgelopen decennia een grote economische ontwikkeling doorgemaakt en behoort inmiddels tot één van de belangrijkste economieën van Europa. Ook vele multinationals hebben hier een vestiging geopend. Doordat het Spaans een wereldtaal is die in meer dan 40 landen door meer dan 400 miljoen mensen wereldwijd wordt gesproken, is het kunnen spreken van deze taal ook nog eens een absoluut pluspunt op jouw cv. Omdat de Spanjaarden zelf juist een wat mindere beheersing hebben van de vreemde talen, kunnen internationale studenten een grote meerwaarde meebrengen in hun bedrijf. Dat daarbij de vliegtickets betaalbaar zijn en je de mogelijkheid hebt om snel even terug te kunnen naar het thuisland, maken Spanje tot een uitstekende optie voor een stage in het buitenland.

Madrid
Madrid is de politieke, economische en sociale hoofdstad van Spanje en ligt midden in het land, op ongeveer 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam en 1,5 uur van Brussel. Naast de vele attracties, zijn het juist de 3 miljoen Madrilenen zelf, die deze stad zo aantrekkelijk maken. Ze vinden het leuk om buitenlanders te betrekken in hun eigen cultuur. Op iedere hoek van de straat vind je wel een café of tapas barretje waarin dag en nacht bezoekers zijn te vinden, het hele jaar door. Het middelpunt van de stad is het levendige Puerto del Sol. Hier komen iedere avond duizenden Spanjaarden samen bij de klokkentoren. Ontelbare sfeervolle pleintjes en diverse parken, waarvan het Parque del Retiro de mooiste is, geven de stad een frisse uitstraling. Als hoofdstad van Spanje is Madrid tevens de thuisbasis voor vele internationale bedrijven en banken. Het is veruit de belangrijkste stad die als verbinding fungeert tussen de Europese Unie en Latijns-Amerika, mede door de Spaanse taal. Kortom, een bestemming met vele interessante (stage) mogelijkheden. Als je alléén een Spaanse taalcursus in Madrid wilt volgen, kunnen we Linguaschools Madrid of Estudio Hispanico van harte aanbevelen.

Wetenswaardigheden
Aantal inwoners: 3,5 miljoen
Munteenheid:

EURO 

Klimaat: zomer 30°C winter 11°C       

   
Wat te doen?
 
  • Eet, drink, feest en proef de sfeer op één van de vele plazas waarvan Plaza de Santa Ana, Plaza Puerto del Sol en Plaza Mayor niet mogen ontbreken.
  • Ga koopjes jagen op de zondagmarkt; El Rastro
  • Madrid is wereldberoemd vanwege haar musea waarvan Prado, Thyssen Bornemisza en het Reina Sofia, de grootste zijn.
  • Huur een bootje, relax of ga joggen in het uitgestrekte Retiro park
  • Een bruisend nachtleven vind je in Chueca of gewoon op straat bij een “botellon”.
  • Bezoek een voetbalwedstrijd van “de Koninklijke” in Santiago Bernabeu Stadion
  • Neem de bus of trein naar toeristische trekpleisters Toledo of Segovia
 © lingua  - stages in spanje  - vrijwilligerswerk zuid amerika  - algemene voorwaarden  - links
other related websites: taalcursus spaans in spanje -  taalcursus engels in het buitenland -